21 de filme franțuzești care merita vazute!

Au distribuit acest Film/Episod Online0

 

 

Când vine vorba despre filme franțuzești, cred că toată lumea este de acord că sunt minunate. Eu una nu-mi amintesc să fi văzut vreodată unul care să-mi displacă. Sau să aud pe cineva că a mers la un film franțuzesc și a plecat dezamăgit.

Tocmai de-asta, astăzi vreau să povestesc despre filmele franțuzești pe care le-am văzut și care mi-au plăcut, dacă tot am promis o serie de titluri europene.

Cu siguranță ați văzut deja o bună parte din peliculele de mai jos, dar mă bazez pe faptul că mai sunt câteva care v-au scăpat. Și pe care e cazul să le vedeți acum.

 • Jeux d’enfants – Love Me If You Dare (2003)
  Da, sunt convinsă că l-ați văzut, dar în continuare cred că ce fac Marion Cotillard și Guillaume Canet în el este poezie pură. O poveste care începe ca un joc de copii și se transformă în ceva mult mai complex și mai frumos, Jeux d’enfants rămâne filmul meu franțuzesc preferat.

 • L’arnacoeur – Heartbreaker (2010)
  Dacă tot am început cu un film de dragoste, zic să continui în aceeași manieră. Și cum știu că vă plac mult comediile romantice, vă propun L’arnacoeur, cu Romain Duris în rolul lui Alex, un bărbat șarmant, al cărui job este să despartă cuplurile. Misiunea lui se complică în momentul în care o cunoaște pe Juliette (Vanessa Paradis), noua sa victimă.

 • Days in Paris – 2 zile în Paris (2007)
  Pentru cei îndrăgostiți de Paris, filmul acesta este perfect, mai ales că pare un veritabil ghid turistic! Julie Delpy scrie, regizează și joacă în această peliculă despre un cuplu (ea franțuzoaică, el american), care petrece câteva zile pline de provocări în Paris, dar mai ales în casa părinților lui Marion (Delpy).

 • Populaire (2012)
  E super simpatic acest film franțuzesc, pe care sunt convinsă că o să-l adorați și voi, mai ales dacă v-a plăcut My Fair Lady. Rose Pamphyle (Déborah François) este o tânără ambițioasă, dar cu un trai destul de banal, care trăiește cu tatăl ei văduv într-un sat și este logodită cu fiul unui mecanic. Convinsă că merită mai mult de la viață, aceasta pleacă într-un oraș din Normandia, unde îl cunoaște pe Louis (Romain Duris), directorul unei firme de asigurări.

 • The Intouchables (2011)
  Un film haios și emoționant în egală măsură, Intouchables este povestea lui Philippe (François Cluzet), un aristocrat foarte bogat, care, în urma unui accident, rămâne paralizat aproape complet. Pentru că are nevoie de ajutor, acesta îl angajează pe Driss (Omar Sy), un fost pușcăriaș din suburbii. Adică… nu cea mai bună alegere pentru un astfel de job.

 • The Bélier Family (2014)
  Am râs și am plâns la filmul ăsta… de la început la sfârșit. Paula (Louane Emera) s-a născut într-o familie de surdo-muți și este principalul sprijin al părinților săi. Prinsă între sarcinile de la ferma acestora și școală, ea încearcă să își urmeze pasiunea pentru muzică, o pasiune descoperită din pură întâmplare.

 • Amour (2012)
  Filmul lui Michael Haneke a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 2013 și este povestea emoționantă a unui cuplu de octogenari care trece printr-un moment de criză atunci când unul dintre ei suferă un atac cerebral.

 • Amélie (2001)
  Amélie (Audrey Tautou) a fost dintotdeauna un copil special și a avut o viziune aparte despre oameni și despre lume, în general. Când mai crește, ea își dă seama că are o singură misiune: să schimbe viețile celor din jur, ajutându-i cum poate mai bine.

 • La môme – La Vie en Rose (2007)
  Unul dintre cele mai bune filme biografice văzute de mine, La môme este povestea legendarei cântărețe Edith Piaf (Marion Cotillard). Pentru acest rol, Cotillard a primit Oscarul, Globul de Aur, premiul BAFTA și multe alte trofee.

 • Un + une (2015)
  Jean Dujardin în rolul unui compositor faimos. Elsa Zylberstein în rolul unei soții de ambasador. Și aventura lor în una dintre cele mai fascinante țări din lume: India. Ce poți să-ți dorești mai mult?

 • Elle (2016)
  Cu Isabelle Huppert în rolul principal, Elle este probabil unul dintre cele mai surprizătoare thrillere din ultimii ani. După ce este violată în propria ei casă, Michèle este hotărâtă să nu se transforme într-o victimă și să îl găsească pe atacator. Iar continuarea poveștii, vă zic de pe-acum, e destul de șocantă. Și neașteptată.

 • Deux jours, une nuit – Two Days, One Night (2014)
  În regia fraților Dardenne, Deux jours, une nuit este povestea Sandrei (Marion Cotillard), o femeie care află că, în schimbul disponibilizării sale, colegii ei de la muncă vor primi o mărire de salariu. Aflată în pragul disperării, Sandra are la dispoziție doar două zile pentru a-I convinge pe aceștia să renunțe la bonus ca să își poată păstra jobul.

 • Coco avant Chanel – Coco Before Chanel (2009)
  Despre Coco Chanel s-au scris și s-au spus atât de multe lucruri încât nu mai e nevoie să fac vreo completare. Filmul urmărește viața lui Coco (Audrey Tautou) înainte să devină celebrul designer care a revoluționat moda.

 • Un long dimanche de fiançailles – A Very Long Engagement (2004)
  Nu vă speriați că e tot cu Audrey Tautou, aveam o perioadă când îmi plăcea super mult de ea și mă uitam la toate filmele în care juca. Un long dimanche de fiançailles este povestea lui Mathilde, o tânără care pornește pe un drum complicat, în încercarea de a afla ce s-a întâmplat cu logodnicul ei, dispărut în Primul Război Mondial.

 • La vie d’Adèle – Blue Is the Warmest Color (2013)
  Probabil că deja a văzut toată lumea acest film, dar mi se pare printre cele mai bune și curajoase filme franțuzești făcute vreodată. Adèle (Adèle Exarchopoulos) trăiește o poveste de dragoste cu Emma (Léa Seydoux), fata rebelă cu părul albastru, care îi schimbă complet viața.

 • Juste la fin du monde – It’s Only the End of the World (2016)
  În regia lui Xavier Dolan, Juste la fin du monde este drama unui scriitor, Louis (Gaspard Ulliel), care se întoarce acasă, după ani buni de absență, pentru a-și anunța familia că va muri curând. Din distribuție fac parte și Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux și Nathalie Baye.

 • Mommy (2014)
  Era să ratez titlul pe care îl consider cel mai bun film al lui Dolan. Mommy mi s-a părut super tare, e povestea unei mame singure, Die (Anne Dorval), care trebuie să aibă grijă de fiul său adolescent, bolnav de ADHD. Asta până într-o zi, când primește un ajutor neașteptat.

 • Yves Saint Laurent (2014)
  Dacă tot am vorbit despre Coco Chanel mai sus, nu puteam să nu menționez și filmul dedicat lui Yves Saint Laurent, cu Pierre Niney în rolul faimosului designer francez.

 • L’écume de jours – Mood Indigo (2013)
  Înainte să vedeți filmul, vă recomand să citiți cartea care l-a inspirat, scrisă de Boris Vian. L’écume de jours este povestea lui Colin (Romain Duris) și Chloe (Audrey Tautou), doi tineri care se iubesc nebunește și încearcă să lupte cu orice preț pentru dragostea lor. Însă viața lor este tot mai complicată, mai ales că boala lui Chloe le cauzează mari suferințe: acesteia îi crește un nufăr în organism și medicii nu știu ce să îi mai facă.

Vrei sa propui un film in aceasta lista? Aplica aici…. sau lasa un comentariu mai jos.

 

Au distribuit acest Film/Episod Online0
Comentariile sunt închise.