Cele mai reuşite trilogii! – partea 1-a

Au distribuit acest Film/Episod Online0

 

 

Trilogiile sunt destul de populare în industria cinematografică! Nici nu ne mirăm – dacă un film are succes, de ce să nu aibă continuări? Această formula nu funcţionează întotdeauna, însă în cazul următoarele trilogii, a mers!

1. The Lord of the Rings – Stăpânul Inelelor (serie de filme)

Stăpânul Inelelor este titlul unei trilogii cinematografice care ecranizează cartea lui J.R.R. Tolkien, Stăpânul inelelor. Opera a fost publicată in 1954 și cuprinde trei părți: Frăția Inelului, Cele două turnuri și Întoarcerea Regelui. Legenda scrisă de Tolkien, s-a transformat sub forma unui film de lung-metraj, un film care a avut în spate cele mai colosale desfașurări de forțe. Miturilor, peisajelor si creaturilor pe care autorul le-a creat au avut nevoie de patru decenii pentru ca tehnologia cinematografică să atingă nivelul necesar de sofisticare pentru a da viață imaginilor gândite de Tolkien.

Timp de mai multe decenii, cuvintele de mai sus au stârnit imaginatiile si au dat contur viselor a peste 100 de milioane de cititori din întreaga lume. Ele au fost citite prima datã în 1954, când Frãtia Inelului scris de J.R.R. Tolkien, primul volum dintr-o epopee formatã din trei pãrti, Stãpânul Inelelor, a fost publicat.Acum, legenda scrisã de Tolkien a prins în sfârsit viata sub forma unui film de lung-metraj, un proiect care a avut în spate una dintre cele mai colosale desfãsurãri de forte care a produs vreodatã un film. Miturile, peisajele si creaturile pe care Tolkien le-a creat sunt atât de formidabile încât tehnologiei cinematografice i-au trebuit mai mult de patru decenii sã atingã nivelul necesar de sofisticare pentru a le da viatã. Un asemenea proiect vast avea nevoie de un adevãrat vizionar pentru a-l duce la capãt. Acest vizionar este Peter Jackson, care s-a angajat la o actiune fãrã precedent pentru a realiza trei filme simultan în scopul de a reda în întregime epopeea ambitioasã a lui Tolkien.

Considerată de milioanele de cititori din întreaga lume drept cea mai mare carte de aventuri scrisă vreodată, trilogia lui J.R.R. Tolkien, „Stăpânul Inelelor”, descrie lupta pentru posesia unui Inel periculos. Dacă el este returnat creatorului său, lordul întunericului Sauron, Inelul îi va putea da acestuia puterea de a subjuga lumea. New Line Cinema prezintă „Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri”, filmul central al lui Peter Jackson din trilogie, o aventură a binelui împotriva răului plasată într-un timp al incertitudinilor, în ţinutul Pământurilor de Mijloc, a cărui premieră mondiala avut loc în 18 decembrie 2002.
Frodo and Sam are trekking to Mordor to destroy the One Ring of Power while Gimli, Legolas and Aragorn search for the orc-captured Merry and Pippin. All along, nefarious wizard Saruman awaits the Fellowship members at the Orthanc Tower in Isengard.

Gandalf și Aragorn conduce lumea bărbaților împotriva armatei lui Sauron să atragă privirea de la Frodo și Sam când se apropie de Muntele Doom cu Inelul. Forțele lui Sauron au asediat Minas Tirith, capitala Gondor, în eforturile lor de a elimina rasa oamenilor. Cândva pe marele regat, vegheat de un steward, nu a fost niciodată mai are nevoie de un rege. Dar, poate Aragorn (Viggo Mortensen) răspunde la chemarea moștenirii sale și să devină ceea ce el a fost născut să fie? soarta Pământului de Mijloc se bazează pe umeri largi.Aragorn is revealed as the heir to the ancient kings as he, Gandalf and the other members of the broken fellowship struggle to save Gondor from Sauron’s forces. Meanwhile, Frodo and Sam bring the ring closer to the heart of Mordor, the dark lord’s realm.

2. The Original Star Wars Trilogy -Războiul stelelor (serie de filme)

Seria de filme Războiul stelelor a dat naștere altor mijloace ale mass-mediei, incluzând cărți, seriile de televiziune, jocuri video și benzi desenate. Aceste suplimente ale trilogiilor filmului cuprind Universul extins al filmelor Războiul stelelor și au avut ca rezultat dezvoltarea semnificativă a universului fictiv al seriei. Aceste mijloace ale mass-mediei au continuat seria în perioada intermediară dintre trilogiile filmului. În 2008, Războiul stelelor: Războiul clonelor (film) a fost lansat în cinematografe, ca fiind primul film din lume din seria Războiul stelelor lansat în afara principalelor trilogii. A fost primul film animat din această serie și era conceput pentru a fi o introducere în Universul extins al filmelor seriale cu același nume, o serie animată în 3 dimensiuni, făcută pe calculator, pe baza seriei animate în două dimensiuni din 2003, Războiul stelelor: Războiul clonelor (serial TV din 2003). În 2008, a început să fie difuzat serialul “Războiul Stelelor: Războiul Clonelor”, ca o continuare a filmului cu același nume și înlocuitor al serialului din 2003. Acesta s-a încheiat în 2014 (cu un sezon final urmând să fie lansat în februarie 2020), dar compania a mai produs de atunci și alte seriale de succes, precum Star Wars Rebels, Star Wars Resistance, și The Mandalorian.

Filmul începe cu prezentarea pe ecran a unui text din care reiese că Republica Galactică este într-o perioadă de declin. Ca răspuns la o impozitare a rutelor comerciale, Federația Comerțului organizează o blocadă cu nave spațiale de luptă în jurul planetei Naboo. Cancelarul Republicii, Valorum, trimite doi cavaleri Jedi, Qui-Gon Jinn și pe Padawan-ul (ucenicul) său, Obi-Wan Kenobi, să negocieze cu viceregele Federației Comerțului Nute Gunray pentru a opri blocada.

Cu toate acestea, consilierul secret al Federației Comerțului Lordul Sith Darth Sidious ordonă viceregelui să-i ucidă pe cei doi cavaleri Jedi și să invadeze planeta Naboo cu o armată de roboți de luptă. Cei doi Jedi reușesc să scape de la bordul navei viceregului și ajung pe Naboo. Aici, Qui-Gon îl salvează pe proscrisul Gungan Jar Jar Binks de la a fi strivit de viu de un tanc al Federației. Dator cu viața sa către cavalerul Jedi, Jar Jar îi duce la orașul subacvatic Otoh Gunga, acolo, cavalerii Jedi încearcă fără succes să convingă Gunganii să apere planeta Naboo; ei obțin doar un mijloc de transport acvatic pentru a ajunge în capitala Theed aflată la suprafață în partea cealaltă a planetei..

Regina Naboo, Amidala, este prinsă de armata Federației, dar este salvată de Jedi. Regina scapă de pe Naboo împreună cu Jedi pe nava ei personală, care este avariată în timp ce încearcă să străpungă blocada din jurul planetei. Nava ajunge pe planeta Tatooine unde are nevoie de reparații pentru a mai zbura din nou. Qui-Gon se aventurează în așezarea Mos Espa din apropiere împreună cu Jar Jar și cu astro-robotul R2-D2 pentru a găsi un magazin de vechituri pentru a cumpăra un nou generator de hiper-propulsie. Regina merge împreună cu ei, dându-se drept sclava Padme, după ce și-a schimbat identitatea cu dublura sa Sabe înainte de a părăsi planeta Naboo.

10 ani după victoria Naboo-ului împotriva Federației de Comerț, Republica este amenințată de nou-formata Confederație a Sistemelor Indepentente (CIS), care este organizată de fostul cavaler Jedi și noul ucenic al lui Sidious, Contele Dooku.

Padme Amidala, acum senator, vine pe Coruscant, dar este aproape asasinată de un vantător de recompense angajat de CIS. Anakin, acum mult mai mare și experimentat, și maestrul său, Obi-Wan, sunt însărcinați cu protejarea lui Padme. Ei o urmăresc și prind pe asasină, pe nume Zam Wesell, dar ea este otrăvită cu o săgeată de către partenerul ei, înainte să-i poată dezvălui identitatea. Anakin continuă misiunea de a o apăra pe Padme și pleacă împreună cu ea pe Naboo, în timp ce Obi-Wan analizează săgeata și află că provine de pe o planetă care nu apare în nicio hartă.

Totuși, el pleacă să investigheze și găsește planeta Kamino, unde descoperă o întreagă armată de clone, la dispoziția Republicii. Baza clonelor este un vanător de recompense pe nume Jango Fett care locuiește pe Kamino împreună cu “fiul” său, Boba Fett. Obi-Wan descoperă că Jango este asasinul căutat și îl urmărește pană pe planeta Geonosis, capitala secretă a CIS. Obi-Wan este capturat, dar reușește să trimită un mesaj de ajutor lui Anakin.

După 3 ani lungi, Războiul Clonelor se apropie de sfârșit. CIS are un nou conducător temut, cyborgul Generalul Grievous. El reușește să-l captureze pe Cancelarul Palpatine, ceea ce duce la o bătălie spațială deasupra Coruscantului. Anakin și Obi-Wan sunt însărcinați cu salvarea Cancelarului. Cei doi reușesc să se infiltreze la bordul navei lui Grievous și îl confruntă pe Contele Dooku. Anakin reușește să-l învingă și, în ciuda Codului Jedi, îl ucide. Cei 2 doi Jedi și R2 îl salvează pe Cancelar, aterizand cu greu nava pe Coruscant, însă Grievous reușește să scape. Pe Coruscant, Anakin se întalnește cu soția sa secretă, Padme, care îl anunță că este însărcinată. Însă acest lucru duce la alte viziuni ale lui Anakin, el văzand-o pe Padme murind la naștere.
Cancelarul Palpatine îl numește pe Anakin reprezentantul său în Consiliul Jedi, dar acesta refuză să-i acorde rangul de Maestru, ceea ce duce la dispariția încrederii în Jedi a lui Anakin. Palpatine îi dezvăluie de asemenea lui Anakin puterile Părții Întunecate a Forței, inclusiv cea de a-i salva pe cei dragi. Între timp, Obi-Wan călătorește pe planeta Utapau unde îl găsește și omoară pe Generalul Grievous, iar Maestul Yoda pe planeta Kashyyyk, pentru a-i ajuta pe wookie să se apere de atacul droizilor de luptă.
Palpatine îi dezvăluie lui Anakin că el este Sithul căutat, Darth Sidious. Astfel Maestrul Windu încearcă să-l aresteze pe Cancelar, dar este întrerupt de Anakin. Cum Windu vrea să-l omoare pe Lordul Sith iar Anakin are nevoie de el pentru a învăța puterile Părții Întunecate, el îi taie mana lui Windu, lăsandu-l pe Palpatine să-l electroctueze și omoare. Astfel, Anakin a făcut pasul final către Partea Întunecată și devine noul ucenic al lui Sidious, Darth Vader.

La puțin timp după începutul tiraniei Imperiului, pe planeta Corellia, copiii orfani sunt nevoiți să fure pentru a supraviețui. Cuplul Han și Qi’ra reușesc să scape de o bandă locală. Ei mituiesc apoi un ofițer imperial cu niște coaxiu furat, un combustibil puternic pentru hiperspațiu, în schimbul accesului pe un transportor care se pregătește să plece. Totuși, înainte de a se putea îmbarca, Qi’ra este reținută de către urmăritorii. Han promite să se întoarcă la ea și se alătură Marinei Imperiale în calitate de cadet de zbor. Când ofițerul care se ocupă cu recrutarea îi cere numele de familie, Han spune că este singur, fără familie. Astfel, recrutorul îi oferă numele de familie “Solo”.
Trei ani mai târziu, Han este dat afară din Academia de Zbor Imperială pentru insubordonare și devine un soldat în timpul unei lupte pe Mimban. El întâlnește un grup de infractori care se prefac că sunt soldați imperiali, conduși de Tobias Beckett. Han încearcă să-i șantajeze să-l ia cu ei, dar Beckett îl lasă să fie arestat și aruncat într-o groapă, unde să fie mâncat de o bestie: un Wookiee numit Chewbacca. Han reușește să învețe limba lui Chewbacca și îl convinge să lucreze în echipă pentru a scăpa. Beckett îi salvează și îi invită să se alăture bandei, pentru a-i ajuta să fure un transport de coaxiu pe Vandor-1. Planul nu merge conform planului atunci Cloud Riders apar, conduși de Enfys Nest, care omoară doi membri ai echipei, Rio Durant și soția lui Beckett, Val, și distrug tot coaxiul.

La câțiva ani după începutul domniei Imperiului, cercetătorul Galen Erso locuiește pe planeta Lah’mu, ascunzându-se de Imperiu. El este vizitat de vechiul său prieten, directorul imperial Orson Krennic. Acesta o omoară pe soția lui Galen și îl ia pe acesta cu el, pentru a-l ajuta la construirea unei super armei capabile de distrugerea unei planete, cunoscută ca și Steaua Morții. Însă fiica lui Galen, Jyn Erso, reușește să fugă și se ascunde, până este găsită de Saw Gerrera, un rebel care luptă împotriva tiraniei Imperiului și care o ajută.

15 ani mai tarziu, pilotul Bodhi Rook trădează Imperiul și pleacă să-i transmită un mesaj lui Saw Gerrera, din partea lui Galen Erso. Cassian Andor, un căpitan din Alianța Rebelă care luptă împotriva Imperiului, află despre Steaua Morții și, împreună cu droidul său loial, K-2SO, o eliberează pe Jyn Erso dintr-un transportor imperial și o duce la baza secretă a Alianței, pe planeta Yavin IV. Acolo liderul Alianței, Mon Mothma, îi spune lui Jyn că are nevoie de ajutorul ei pentru a recupera mesajul de la tatăl ei și să-l găsească pe acesta, pentru a-i ajuta să afle mai multe despre Steaua Morții. În secret, Mothma îi spune lui Cassian să-l omoare pe Galen, considerandu-l prea periculos.

Filmul începe exact de unde s-a terminat Rogue One, cu o mică navă rebelă fiind urmărită de un Distrugător Stelar imperial. Acesta tractează nava, dar planurile Stelei Morții sunt puse de către Prințesa Leia în interiorul droidului astromech R2-D2 care scapă la bordul unei capsule de salvare, împreună cu tovarășul său, C3PO. Temutul Darth Vader urcă la bordul navei rebele și o capturează pe Leia, însă nici urmă de planuri.
Cei doi droizi ajung pe planeta Tatooine unde sunt cumpărați de tanărul Luke Skywalker, în căutare de aventuri. Luke vede un mesaj înregistrat în interiorul lui R2, de la Leia care îi cere ajutorul lui Obi-Wan Kenobi. Luke, împreună cu cei doi droizi, merge să vorbească cu bătranul Ben care îi dezvăluie că el este defapt Obi-Wan, un vechi cavaler Jedi. Ben îi povestește despre Jedi și Forță, și îi dă vechia sabie laser a tatălui său, spunandu-i că acesta a fost omorat de mult de către Darth Vader.

3 ani după distrugerea Stelei Morții care a reprezentat prima victorie importantă a Alianței Rebele împotriva Imperiului, rebelii se ascund de Imperiu pe planeta de gheață Hoth. Darth Vader, obsedat să-l găsească pe Luke Skywalker, cel responsabil de distrugerea stației de luptă, a trimis sonde prin toată galaxia.
Pe Hoth, Chewbacca și Han încearcă să repare Millennium Falcon-ul, în baza ascunsă a rebelilor, în timp ce Luke patrulează. El vede o sondă imperială, dar este capturat de o creatură uriașă de gheață, numită wampa. Luke reușește să scape, folosind Forța și sabia sa laser, și vede fantoma lui Obi-Wan care îi spune să meargă în sistemul Dagobah pentru a se antrena să devină Jedi cu Maestrul Yoda. Han îl găsește pe Luke și cei doi se întorc la bază.

Aproximativ un an mai târziu, Imperiul construiește o nouă Stea a Morții pentru a distruge Alianța Rebelă odată și pentru totdeauna. Darth Vader vine să supravegheze lucrările și spune că însuși Împăratul va veni. Între timp, Luke și prietenii lui vin cu un plan pentru a-l salva pe Han din ghearele lui Jabba the Hutt.
Ei se infiltrează pe rând în palatul lui Jabba. Mai întâi intră R2 și C3PO, care sunt oferiți drept daruri. Apoi vine Leia, deghizată într-un vânător de recompense, cu Chewbacca drept prizonier. Lando se află deja acolo, deghizat într-o gardă. Leia îl eliberează pe Han din carbonită, dar este prinsă de Jabba. Astfel Han este închis într-o celulă alături de Chewbacca și Leia devine sclava lui Jabba, el ținând-o pe lângă el în lanț. La final apare și Luke, acum un Jedi experimentat și cu o nouă sabie laser. El îl omoară pe Rancorn, animalul lui Jabba, astfel că toți sunt trimiși să fie mâncați de Sarlacc. Din fericire, Luke are alt plan și îi eliberează pe toți. Leia îl sugrumă pe Jabba, iar Boba Fett cade în Sarlacc. Grupul explodează nava lui Jabba și se întorc la Millennium Falcon.

30 de ani mai tarziu, Republica a fost reinstaurată și poartă numele de Noua Republică. Ea are drept aliat Rezistența condusă de Generalul Leia Organa. În schimb, din rămășițele Imperiului s-a ridicat Primul Ordin, condus de misteriosul Lider Suprem Snoke, cu Kylo Ren (un luptător misterios al Părții Întunecate) și Generalul Hux ca subordonați. Luke Skywalker se află în exil, astfel că atat Rezistența, cat și Primul Ordin încearcă să-l găsească. Leia îl trimite pe cel mai bun pilot al Rezistenței, Poe Dameron, pe planeta Jakku pentru a recupera harta către Luke.
Poe ajunge într-un sat unde bătranul Lor San Tekka îi dă harta, înainte ca satul să fie atacat de Primul Ordin, condus de Kylo Ren și Căpitanul Phasma. Kylo Ren îl omoară pe Tekka iar Poe îi dă harta droidului său, BB-8, care fuge în deșert. Poe este luat prizonier la bordul unui distrugător stelar unde Kylo folosește Forța pentru a intra în mintea lui și a afla că harta este în droid. Însă FN-2187, un Stormtrooper care trădează Primul Ordin, îl eliberează pe Poe și amandoi scapă la bordul unui TIE Fighter. Poe îl poreclește pe Stormtrooper “Finn”, dar nava este lovită și se prăbușește pe Jakku.

Rezistența, condusă de generalul Leia Organa, evacuează planeta D’Qaar, fiind amenințați de flota Ordinului Întai. Poe Dameron conduce un contraatac care distruge un Dreadnought de-al Ordinului Întai, în timp ce Rezistența scapă în hiperspațiu. Totuși, contraatacul a fost costisitor și astfel Leia îl retrogradează pe Poe. Primul Ordin, cu ajutorul unui nou dispozitiv inventat de Generalul Hux, îi urmărește și atacă convoiul Rezistenței. Kylo Ren dorește să-și repare reputația în fața Liderului Suprem Snoke, și astfel conduce atacul. Totuși, el ezită să tragă în centrul de comandă al navei mamă după ce simte prezența mamei sale. Astfel, două TIE Fighters trag în locul lui, omorând toți liderii Rezistenței, cu excepția lui Leia care folosește Forța pentru a ajunge înapoi la navă, dar este în stare gravă și are nevoie de îngrijiri medicale. Comanda revine Viceamiralului Holdo, dar Poe nu este de acord cu faptul că aceasta nu vrea să-și dezvăluie planul de a scăpa de Primul Ordin. Astfel, după ce discută cu Maz Kanata, Poe îi trimite pe BB-8, Finn (care și-a revenit din comă) și mecanicul Rose Tico într-o misiune secretă de a găsi un maestru spărgător care să-i ajute să se infiltreze pe nava mamă a lui Snoke, pentru a dezactiva dispozitivul de urmărire în hiperspațiu.
Între timp, Rey ajunge pe Ahch-To cu Chewbacca și R2-D2 la bordul Millennium Falcon-ului, pentru a -l recruta pe Luke Skywalker să ajute Rezistența. Dar acesta, dezamăgit de eșecul său de a-l antrena pe Ben Solo să devină Jedi, s-a autoexilat și a promis să nu mai folosească Forța. Astfel, Luke refuză să-i ajute, chiar și după ce află despre moartea lui Han Solo. El consideră că e timpul ca Jedii să se termine. În secret, Rey și Kylo comunică prin Forță, nedumerindu-i pe cei doi dușmani. Pe măsură ce cei doi descoperă tot mai multe unul despre altul, fiecare are viziuni viitoare despre ei ca parteneri.

Un an mai târziu, Împăratul Palpatine se întoarce din morți și trimite un mesaj de amenințare întregii galaxii, jurând răzbunare. Kylo Ren, acum liderul suprem al Primului Ordin, obține o călăuză Sith, pe care o folosește pentru a-l localiza pe Palpatine pe planeta izolată Exegol, intenționând să-l omoare. Totuși, Palpatine îi spune lui Kylo că el l-a creat pe Snoke pentru a conduce Primul Ordin și a-l ademeni pe el de Partea Întunecată, iar apoi îi dezvăluie o întreagă flotă secretă de Distrugătoare Stelare, pe care promite să i-o înmâneze, atâta vreme cât o găsește și o omoară pe Rey. Între timp, Rey se antrenează să devină Jedi împreună cu Leia la baza Rezistenței, iar Finn și Poe Dameron recuperează niște informații de la un spion secret din cadrul Primului Ordin, de unde află că Palpatine este pe Exegol. Amintindu-și de notițele lui Luke Skywalker despre o călăuză Sith care i-ar putea ajuta să găsească planeta, Rey, Finn, Poe, Chewbacca, BB-8 și C-3PO se îndreaptă la bordul Millennium Falcon-ului spre Pasaana, unde s-a terminat căutarea lui Luke pentru Exegol.
Pe Pasaana, grupul dă peste Lando Calrissian, care le spune de ultima locație cunoscută a călăuzei. Kylo află de locația lui Rey prin conexiunea lor și sosește la rândul său pe Pasaana, împreună cu subordonații săi, Cavalerii Ren. Rey și ceilalți găsesc rămășițele unui asasin Sith numit Ochi, și un pumnal cu un scris în vechea limbă Sith pe el, pe care programarea lui C-3PO îi interzice să-l traducă. Simțind că Kylo este în apropiere, Rey se ducă să-l înfrunte, în timp ce Primul Ordin capturează Millennium Falcon-ul, pumnalul Sith, și pe Chewbacca. Încercând să-l salveze, Rey distruge din greșeală un transportor de-al Primului Ordin pe care crede că acesta se află. Crezând că Chewbacca a murit, grupul scapă la bordul navei lui Ochi, unde BB-8 îl reactivează și se împrietenește rapid cu vechiul droid al acestuia, D-O.

3. Back to the Future Trilogy (serie de filme)

Back to the Future este un american de science – fiction aventura film de comedie serie scris și regizat de Robert Zemeckis , produs de Bob Gale și Neil Canton pentru Steven Spielberg e Amblin Entertainment și distribuit de Universal Pictures . Franciza urmărește aventurile unei eleve de liceu, Marty McFly ( Michael J. Fox ), și a unui om de știință excentric, Dr. Emmett L. Brown ( Christopher Lloyd ), deoarece folosesc o mașină de timp DeLorean pentru a călători în timp în diferite perioade din istoriaHill Valley, California .

Primul film a fost filmul cu cele mai mari încasări din 1985 și a devenit un fenomen internațional, ceea ce duce la a doua și a treia filme , care au fost de back-to-back producții de film , lansat în 1989 și 1990, respectiv. Cu toate că sechelele nu s-au prezentat la fel de bine la box office ca la primul film, trilogia rămâne extrem de populară și a cedat astfel de spin-off-uri ca un serial de televiziune animat și o plimbare cu simulare în mișcare la parcurile tematice Universal Studios din Universal City, California. ; Orlando, Florida ; și Osaka, Japonia (toate acum închise), precum și unjoc video . Efectele vizuale ale filmului au fost realizate de Industrial Light și Magic . În total, trilogia a fost nominalizată la cinci premii Oscar , câștigând unul ( cea mai bună editare a sunetului ).

Marty McFly este un adolescent obisnuit american care este prieten cu un inventator cam ticnit pe nume Doc Brown. El vrea sa devina muzician, dar momentan are probleme la scoala cu un profesor, iar familia sa este cam disfunctionala. Prietenul sau inventator creeaza o masina a timpului si Marty este transportat accidental in trecut in anul 1955. Acolo el da peste o versiune mai tanara a parintilor sai, le intrerupe intalnirea si acum trebuie sa-i readuca impreuna pentru ca cei doi sa-l poata crea pe el!

De data aceasta, filmul incepe cu vizita lor in anul 2015, de unde aduc cateva obiecte care aveau sa le schimbe trecutul, intrucat batranul Biff Tannen reuseste sa fure o revista sportiva cu pronosticurile pe o perioada de 50 de ani si cand pune mana pe ea, se intoarce in trecut si o da tanarului Biff Tannen, care o foloseste pentru a se imbogati. Astfel, destinul doctorului Emmett Brown si a lui Marty McFly se schimba si sunt nevoiti sa revina in trecut pentru a repara greseala.

Trilogia continua cu misiunea lui Marty McFly din 1885, cand trebuie sa il salveze pe Dr. Emmett Brown, care a ramas blocat in timp datorita unei defectiuni a masinii, pe care reuseste sa o ascunda, pentru a putea fi salvat mai tarziu. Dr. Emmett Brown ii trimite o scrisoare lui Marty, in care ii spune unde este ascunsa masina si ce trebuie sa faca pentru a-l salva. Datorita decorurilor si locurilor unde se desfasoara actiunea, regizorul reuseste sa imbine cu succes filmul modern cu cel western.

4. Toy Story Trilogy (serie de filme)

Într-o lume în care jucăriile sunt fiinţe vii care pretind că sunt lipsite de viaţă atunci când se află oameni în preajma lor, un grup de jucării deţinute de puştiul în vârstă de şase ani Andy Davis sunt luate prin surprindere atunci când petrecerea de ziua lui Andy este amânată cu o săptămână deoarece el şi mama lui singură, împreună cu sora lui cea mică, urmează a se muta în altă casă. Liderul jucăriilor şi jucăria preferată a lui Andy, un cowboy numit Woody, organizează celelalte jucării într-o misiune de cercetare.Woody îi are în subordinea sa pe păstoriţa Bo Peep, Mr. Potato Head, Dinozaurul Rex, porcuşorul puşculiţă Hamm şi pe câinele Slinky. Soldaţii conduşi de către Sergent, îi spionează pe aceştia şi comunică prin intermediul unor monitoare pentru bebeluşi. Jucăriile sunt uşurate atunci când află că niciunul dintre ei nu vor fi până la urmă înlocuiţi, însă apoi Andy primeşte un cadou surpriză, un astronaut electronic pe nume Buzz Lightyear care se crede un astronaut real.

Toy Story 2 prezintă întâmplările prin care trec jucăriile lui Andy rămase singure acasă după ce acesta a plecat în tabără. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată din momentul în care colecţionarul de jucării Al McWhiggin îl răpeşte pe Woody. În apartamentul lui Al, Woody descoperă că valoarea sa este foarte mare prin intermediul show-ului de televiziune „Woody’s Roundup”, şi întâlneşte celelalte jucării de valoare din acel show: ţărăncuţa Jessie, căţutul Bullseye şi Stinky Pete – căutatorul de aur. Revenind la locul delictului, Buzz Lightyear împreună cu celelalte jucării din camera lui Andy – domnul Cartof, Cătelul cu arc, Dinozaurul Rex şi Şunculiţă – alcătuiesc un plan pentru a-şi salva prietenul înainte ca acesta să ajungă exponat într-un muzeu. Jucăriile intră dintr-o încurăatura într-alta în încercarea lor de a-l aduce pe Woody acasă înainte de întoarcerea lui Andy.

Studiourile Disney și Pixar redeschid cufărul cu jucării pentru o nouă aventură palpitantă a personajelor din cunoscutul film de animație Toy Story. De data aceasta Buzz, Woody și întreaga gașcă sunt nevoiți să facă față unei probleme cu totul deosebite. Stăpânul lor, Andy pleacă la facultate, iar jucăriile se trezesc într-o creșă plină de bebeluși și copii mici care abia așteaptă să pună mânuțele pe marfă nouă, pe care să o rupă, să o murdărească și să o roadă după bunul plac.

Woody și restul jucăriilor se întorc pentru o nouă aventură în „Toy Story 4”, o comedie romantică care se învârte în jurul unei povești de dragoste. Woody a fost întotdeauna încrezător în locul său în lume și în ceea ce privește privilegiul său de avea grijă de un copil, fie că este vorba de Andy sau de Bonnie. Dar când Bonnie aduce o nouă jucărie ciudată pe nume „Forky” în camera ei, o călătorie plină de aventuri alături de vechi și noi prieteni, îi va arăta lui Woody cât de mare poate fi lumea pentru o jucărie. De-a lungul drumului Woody se reunește cu un vechi prieten neașteptat, iar împreună încearcă să o găsească pe Bo Peep, interesul romantic al șerifului Woody.

5. The Godfather – Nașul Trilogy (serie de filme)

Filmul, realizat cu consilieri de specialitate, aduce pe ecran povestea ascensiunii, decaderii si a noii ascensiuni a unei familii mafiote din New York. Trilogia este o montare stralucita a celor trei parti astfel incat, saga familiei Corleone este spusa in ordine cronologica si apar numeroase scene care nu au fost incluse in filmele originale. Proiectia inseamna sase ore de film dur, adesea socant, un portret realist si necrutator al cartelului crimei organizate devenit omniprezent in SUA, creionat fara nici o retinere. Toti actorii sunt uimitori si creeaza personaje de neuitat, pana si in rolurile secundare.

Cel mai tânăr băiat al lui Vito Corleone (Marlon Brando), Michael (Al Pacino), îmbrăcat într-o uniformă a Forţelor Marine, îşi prezintă familiei sale iubita, Kay Adams (Diane Keaton), la o recepţie. Finul lui Vito, Johnny Fontane (Al Martino), un cântăreţ popular, cere ajutor pentru a-şi asigura rolul într-un film aşa că Vito îşi trimite consilierul, Tom Hagen (Robert Duvall), să discute cu ursuzul director de studio, Jack Woltz (John Marley). La scurt timp după Crăciunul anului 1945, baronul Virgil „The Turk” Sollozzo (Al Lettieri), susţinut de rivalii lui Corleone, the Tattaglias”, îi cere acestuia să facă o investiţie şi să-l ajute într-o tranzacţie cu droguri oferindu-i protecţie datorită legăturilor politice pe care le are Vito.Vito nu este de acord cu traficul de droguri aşa că îşi trimite omul de încredere, Luca Brasi (Lenny Montana), să-i spioneze. O tentativă de asasinare din partea oamenilor lui Sollozzo îl trimite pe Vito în spital, aşa că fiul lui cel mare, Sonny (James Caan), preia comanda. Sollozzo îl răpeşte pe Hagen pentru a-l presa pe Sonny să accepte afacerea sa. Sonny se răzbună pentru atacurile îndreptate spre tatăl său într-un mod extrem de dur, iar Michael concepe un plan de a-i lovi atât pe Sollozzo cât şi pe McCluskey (Sterling Hayden).

În ceea ce fără îndoială este una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei Godfather cu această saga despre două generații din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, șlefuind două povești întrețesute, care funcționează în egală măsură ca preambul și continuare a originalului. Prima prezintă umilele începuturi ale clanului sicilian și ascensiunea în New York a tânărului Don Vito, interpretat acum într-un rol secundar premiat cu Oscar de Robert De Niro. A doua prezintă ascensiunea lui Michael (Al Pacino), noul Don al clanului. Reunind mulți dintre actorii care au lucrat la The Godfather, Coppola a produs un film de o magnitudine și viziune uluitoare. Producția a fost nominalizată la 11 Premii Oscar, dintre care a primit șase – inclusiv Oscarul pentru “Cel mai bun film” al anului 1974.

Vag bazat pe Regele Lear, The Godfather: Part III – Naşul III (1990) incepe în 1979, atunci când Michael Corleone (Al Pacino) încearca a face afacerea Familiei legitima, precum și a obține pace spirituală prin investiții în Biserica Catolică. Cu toate acestea, el este tras înapoi în viața de gangster, atât prin influențe corupte din cadrul bisericii, și prin apariția lui Vincent Mancini (Andy Garcia), fiul fratelui său Sonny. Cand Michael se scufunda mai adânc în relațiile complicate în cadrul unor asociații de afaceri , Vincent se îndrăgostește de fiica lui Michael, Mary (Sofia Coppola).

6. The Bourne Trilogy (serie de filme)

Bourne este o serie de filme bazată pe romanele thriller cu Jason Bourne scrise de Robert Ludlum și Eric Van Lustbader.

The Bourne Identity – În Marea Mediteraneană, în apropiere de Marsilia, nişte pescari italieni salvează un bărbat ce plutea inconştient şi care avea două răni de gloanţe în spate. Medicul ambarcaţiunii găseşte un mic proiector laser implantat chirurgical sub pielea bărbatului inconştient, în zona şoldului. Când este activat, proiectorul afişează numărul unui seif din Zurich. Când îşi recapătă cunoştinţa, bărbatul este buimac şi realizează că a suferit pierderi severe de memorie. De-a lungul următoarelor câteva zile, îşi dă seama că vorbeşte fluent câteva limbi străine şi are anumite abilităţi neobişnuite, dar nu-şi aminteşte nimic în legătură cu el sau de ce plutea în derivă pe mare. Când ambarcaţiunea ajunge în port, el merge să investigheze acel seif.

La doi ani de la fuga din Franţa, Jason Bourne (Matt Damon) şi Marie Kreutz (Franka Potente) se află acum în Goa, India. Încă având fragmente de amintiri din fosta lui viaţă de asasin CIA, el şi le notează într-un carneţel pentru a le ţine evidenţa. Între timp, la Berlin, agenţii CIA subordonaţi Directorului Adjunct Pamela Landy plătesc 3 milioane de dolari pentru nişte „dosare Neski”, documentele unui jaf de 20 de milioane de dolari din urmă cu şapte ani. Agentul Serviciilor Secrete Ruseşti, Kirill (Karl Urban) plasează amprentele lui Bourne pentru a-i înscena lui asta, omoară agenţii, fură dosarele şi banii pe care îi dă angajatorului său, oligarhul Yuri Gretkov.Kirill călătoreşte în Goa pentru a-l ucide pe Bourne, dar este depistat din timp şi Bourne fuge alături de Marie. În vreme cu cuplul se îndepărtează, Kirill încearcă să-l împuşte pe Bourne, dar o nimereşte din greşeală pe Marie şi moare. Maşina lor cade de pe un pod în apă şi Kirill crede că Bourne a murit. El însă supravieţuieşte şi se îndreaptă spre Napoli, Italia. După ce se descoperă amprentele plantate de Kirill, Landy află că acestea îi aparțin lui Bourne și imediat îl întreabă pe Ward Abbott (Brian Cox) despre Operațiunea Treadstone.

The Bourne Ultimatum – Bourne nu voia decat un lucru: sa dispara. Dar iata ca urma ii este luata iarasi de cei care l-au transformat intr-un spion si un asasin. Dupa ce si-a pierdut memoria si singura femeie pe care a iubit-o, Bourne va trebui sa infrunte o noua generatie de ucigasi profesionisti, gata de orice pentru a-l elimina. Indiferent la atacurile lor, el isi continua calatoria in cautarea propriului trecut. Iar asta il poarta in toata lumea, de la Moscova la Paris si de la Londra in Tanger.Bourne is brought out of hiding once again by reporter Simon Ross who is trying to unveil Operation Blackbriar, an upgrade to Project Treadstone, in a series of newspaper columns. Information from the reporter stirs a new set of memories, and Bourne must finally uncover his dark past while dodging The Company’s best efforts to eradicate him.

Cu doisprezece ani în urmă publicul din toată lumea a făcut cunoştinţă cu Bourne, când a fost scos inconştient din apele Mediteranei. De-a lungul a trei filme spectatorii au urmărit aventurile lui şi i-au descoperit identitatea. I-au văzut pe supervizorii lui de la CIA punând în mişcare o vânătoare de oameni impresionantă. Au aflat despre programul Treadstone şi despre abilităţile speciale ale lui Bourne, iar la finalul trilogiei au avut impresia că povestea era terminată.

După mai mulţi ani de la dispariţia sa, Jason Bourne îşi face din nou apariţia într-un moment în care întreaga lume se confruntă la nivel global cu o instabilitate fără precedent. Amintindu-şi în sfârşit cine este cu adevărat, cel mai periculos fost agent CIA hotărăşte să iasă din umbră cu un scop foarte precis. Cel de a descoperi cât mai multe adevăruri ascunse în legătură cu trecutul său tumultuos, care pare să se estompeze în tenebrele necunoscutului.

7. Indiana Jones Trilogy (serie de filme)

Dr. Henry Walton Jones, Jr., cunoscut ca Indiana Jones sau Indy, este un personaj fictiv de aventuri, profesor de istorie și arheologie, și personajul principal al francizei Indiana Jones. George Lucas a creat acest personaj ca un omagiu eroilor de acțiune din seriile de filme din anii 1930. Indiana Jones apare pentru prima dată pe marile ecrane în filmul Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute din 1981. Filmul a fost urmat de Indiana Jones și templul morții în 1984, Indiana Jones și ultima cruciadă în 1989, Aventurile tânărului Indiana Jones (1992 – 1996) și Indiana Jones și regatul craniului de cristal în 2008. Pe lângă aparițiile din film și seriale de televiziune el mai apare și ca personaj de cărți, benzi desenate, jocuri video și alte produse media. De asemenea parcurile de distracții Disneyland și Tokyo DisneySea includ atracții cu tematică Indiana Jones.

Filmul “Indiana Jones si cautatorii Arcei pierdute” a fost refacut si remasterizat meticulos, cadru cu cadru, adaugandu-i-se 5.1 Dolby Digital surround sound. Insotit de fosta sa iubita, Marion Ravenwood (Karen Allen), o fire energica si independenta, curajosul arheolog porneste intr-o expeditie extraordinara pentru a gasi misticul Chivot al Sfantului Potir. Indy trebuie sa descopere Chivotul inaintea nazistilor, incercand in acelasi timp sa supravietuiasca intalnirilor cu otravuri, capcane, serpi veninosi si amici tradatori. Explorati cele mai intunecate jungle din America de Sud, pietele intesate din Cairo si o baza de submarine strict secreta, avandu-l pe Indiana Jones ca ghid in aventura. Si, in final, urmariti cum se descatuseaza puterea Chivotului, caci Indy reuseste sa se mentina mereu cu un pas inaintea nazistilor, in aceasta comoara a cinematografiei clasice,

Cel de-al doilea film din seria Indiana Jones, regizat de marele Steven Spielberg, il gaseste pe temerarul arheologist si expert in fenomenele oculte in India. Aici, intr-un sat uitat de lume si de civilizatie, faimosul aventurier are o misiune extrem de grea. Ajutat de partenerii sai, un pusti de 12 ani cu o minte brici si un curaj nebun si un cantaret de club de noapte, Indiana Jones (Harrison Ford) trebuie sa gaseasca o piatra misterioasa despre care localnicii cred ca ar detine puteri supranaturale. Dupa ce piatra a fost furata, copii au inceput sa dispara si localnicii pun acest val de nenorocirii pe seama disparitiei acesteia. Cauza par a fi blestemele aruncate asupra satului de practicanti unui cult demonic, al caror lacas este un templu la care pentru a ajunge, trebuie sa fii putin nebun. Numai Indiana Jones poate remedia situatia, dupa ce va trece, bineinteles, printr-o serie de aventuri incredibile.

Tanarul Indy pare mai dornic ca oricand de aventura si este hotarat sa fure artefacte din mainile raufacatorilor pentru a le inapoia muzeelor. Anii trec, iar Indy devine profesor de arheologie. In acest context el porneste intr-o misiune fara precedent, in scopul de a gasi Sfantul Graal. Pe urmele aceluiasi artefact este si tatal acestuia, Dr. Henry Jones. Ceea ce va complica si mai tare situatia este aparitia si prezenta Elsei, o femeie frumoasa si inteligenta, care insa este un agent sub acoperire. Cautarea artefactului pretios se va dovedi a fi extrem de periculoasa, iar descoperirea lui poate fi daunatoare celor care il cauta pentru castiguri personale.

Actiunea filmului are loc in 1957, deci la 19 ani dupa actiunea din “The Last Crusade”, astfel fiind recunoscuta si perioada reala ce a trecut intre lansarile celor doua filme. Indiana Jones duce o viata linistita ca profesor insa anumite intamplari il forteaza sa se reintoarca la viata de aventurier. Se va confrunta cu agenti ai Uniunii Sovietice pentru a recupera misteriosul craniu de cristal. Acesta se pare ca apartine unei civilizatii disparute precum mayasii sau e posibil sa fi fost creat chiar de o civilizatie extraterestra. Aceasta misiune de recuperare si lupta impotriva rusilor il vor duce pe Indiana prin mai multe regiuni precum New Mexico, Connecticut, Mexico City si jungla din Peru. Totodata, aventurierul va avea de infruntat ironiile celorlalte personaje cu privire la varsta sa.

8. The Dollars Trilogy (serie de filme)

Pentru câțiva dolari în plus (în italiană Per qualche dollaro in più) este un film western spaghetti din 1965 regizat de Sergio Leone și cu Clint Eastwood , Lee Van Cleef și Gian Maria Volontè în rolurile principale . Actorul German Klaus Kinski apare și el într-un rol negativ secundar . Filmul a fost lansat în Statele Unite în 1967 și constituie a doua parte a așa numitei trilogii a “Omului fără Nume” sau Trilogia Dolarilor. Omul fără nume s-a întors… Omul în negru așteaptă… Este un arsenal umblător: atacă și omoară ! Doi bărbați , doi vânători de recompense , se îndreaptă spre un oraș din vest pentru a-l captura pe Indio , un ucigaș fugit din închisoare . Unul dintre ei este Omul fără nume , stăpân pe sine , “mortal” , iute în mânuirea armei și interesat doar de recompensă . Celălalt este colonelul Mortimer ce caută să răzbune moartea surorii lui . Cei doi nu prea au încredere unul în celălalt , dar au stabilit ca Omul fără nume să se infiltreze în banda lui Indio și să-l atragă într-o capcană . Indio devine bănuitor și într-o confruntare îi capturează pe cei doi . Dar cei doi vor reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce aveau de făcut .

Pentru un pumn de dolari – Per un pugno di dollari. – Doua clanuri rivale Baxter si Rojo sunt distruse de un cowboy solitar. Cu acest prim voleu, regizorul Sergio Leone deschide celebra lui serie de “western-spaghetti”. La acea data necunoscut, Clint Eastwood este brusc propulsat la rangul de star. Tema muzicala, compusa de Ennio Morricone, ramane emblematica pentru acest gen de filme. “Am abordat genul cu multa dragoste, cu multa ironie si am pus in prim plan grija pentru autenticitate.

Pentru cativa dolari in plus – Doi vânători de recompense, cu aceleași intenții, fac echipa pentru a prinde un haiduc de Vest. Povestea este despre doi cowboy, Monco (Clint Eastwood) și colonelul Douglas Mortimer (Lee Van Cleef), care lucrează împreună pentru a capta personajul negativ numit El Indio pentru care vor primi o recompensă de 10.000 de dolari.

Scris si regizat de Agenore Incocci, acesta este cel de-al treilea film western din trilogia lui Clint Eastwood. Regizorul Sergio Leon va inlocui crezul dreptaii, atat de cunoscut in orice western facut de cei de la Hollywood, cu un punct de vedere cinci si prafuit asupra mortii si moralitatii, exemplificat de un grup de banditi fara nicio scrupula. Acestia se vor intrece pentru a descoperi o comoara ingropta intr-un mormant care nu are niciun nume.

9. The Matrix Trilogy (serie de filme)

Matrix sau The Matrix este un film științifico-fantastic regizat și scris de frații Wachowski (Andy și Larry) și lansat în 1999 pe marile ecrane. El are ca temă principală ideea că oamenii trăiesc într-o lume virtuală, creată de inteligența artificială, în urma războiului purtat între oameni și mașini. Filmul conține numeroase referințe la subcultura hacker și cyberpunk, precum și la diferite ideologii religioase și filosofice.

The Matrix a fost lansat pe 31 martie 1999 în Statele Unite, și a încasat peste 460 de milioane $ în lumea întreagă. În general filmul a fost bine primit de critici,[8][9] și a câștigat patru premii Oscar, și alte premii inclusiv Premiul BAFTA și Saturn Awards. Filmul fost urmat de două sequeluri: Matrix Reloaded și Matrix Revolutions, ambele lansate în 2003.

Anul estimat a fi este 2199, iar umanitatea duce un război împotriva mașinilor inteligente. Thomas Anderson este un angajat conștiincios al unei firme care, noaptea, devine hackerul Neo. Scepticismul său privind adevărata natură a realității este validat după ce o femeie frumoasă și misterioasă, Trinity, îi face cunoștință cu legendarul hacker zen Morpheus. După ce acceptă invitația lui Morpheus de a face o călătorie revelatorie cu ajutorul unei tehnologii sofisticate, Neo descoperă că lumea în care „trăiește” este o realitate virtuală generată de un program de calculator controlat de niște mașini înzestrate cu inteligență artificială, înventate de omenire la începutul secolului 21.

Matrix -Reincarcat -Thomas „Neo” Anderson (KEANU REEVES) a luat o decizie care avea sa-l coste mult, cand s-a hotarat sa intrebe ceea ce Morpheus (LAURENCE FISHBURNE) si Trinity (CARRIE-ANNE MOSS) intrebasera inaintea lui.
Acum, in cel de al doilea capitol al trilogiei „Matrix”, Neo isi asuma un mai mare control asupra puterilor sale grozave, in vreme ce Zion-ul se prabuseste sub asediul armatei de masini.
Numai o problema de ore separa ultima enclava umana de pe Pamant de cele 250.000 de Santinele programate sa distrugăomenirea. Dar cetatenii din Zion, imbarbatati de credinta lui Morpheus ca Alesul va indeplini Profetia Oracolului si va opri razboiul cu masinile, isi pun toate sperantele in Neo, care este rascolit de viziuni si cauta o cale de actiune.

Matrix -Revoluții -La finalul impresionant al filmului „Matrix Reincarcat”, Neo (Keanu Reeves) mai face un pas in cautarea adevarului, care a inceput cu calatoria in lumea reala la debutul filmului Matrix -dar transformarea l-a lasat secatuit de puteri, ratacind in lumea nimanui intre Matrix si Lumea Masinii. In timp ce Trinity (CARRIE-ANNE MOSS) sta de veghe langa trupul in coma al lui Neo, Morfeus (LAURENCE FISHBURNE) are revelatia ca cel in care a investit credinta o viata nu este decat un simplu sistem de control inventat de arhitectii Matrix.

In „Matrix Revolutii”, capitolul final exploziv din trilogia Matrix, razboiul epic dintre om si masina ajunge la un crescendo fulgerator: armata din Zion, ajutata de bravii voluntari civili ca Zee (NONA GAYE) si Kid (CLAYTON WATSON) se lupta cu disperare sa opreasca invazia Santinelelor intrucat armata Masinii patrunde in fortareata lor. Confruntandu-se cu o anihilare totala, cetatenii ultimului bastion al umanitatii se lupta nu doar pentru propriile lor vieti, dar si pentru viitorul umanitatii.

10. The Evil Dead Trilogy -Trilogia Malefică A Morților (serie de filme)

Acum mai bine de trei decenii, un Sam Raimi (regizorul trilogiei Spider Man) de doar 22 de ani lansa Cartea morţilor, un horror făcut cu doar 90.000 de dolari şi un parcurs cinematografic de invidiat. Lăudat de cele mai importante voci ale genului (printre care Stephen King) şi proiectat în 1982 la Cannes, filmul avea să aibă parte de o distribuţie internaţională, devenind o producţie cult şi iniţiind o adevărată franciză media. Dacă ai văzut filmul recent, ai observat probabil că efectele speciale sunt mai mult decât prăfuite, aşa că acum cu greu ai putea găsi un candidat mai bun pentru un remake.

Cinci prieteni se duc să-și petreacă vacanța la o veche cabană aflată într-o pădure. Acolo descoperă Cartea Morții și o înregistrare aparținând unui profesor care a locuit în cabană. Cei cinci se distrează ascultând înregistrarea, fără să știe că este un descântec care eliberează forțele răului aflate în pădure. Răul din pădure începe rând pe rând să le posede trupurile, una dintre fete e violată de copacii din pădure iar cei rămași conștienți luptă încercând să supraviețuiască.
Filmul este considerat unul dintre cele mai reușite filme horror, cu toate că la realizare a dispus de un buget mic.

Evil Dead II este un sequel și un remake în același timp făcut după originalul Evil Dead. În această parte, un grup de tineri este prins într-o cabană în mijlocul unei păduri. În jurul cabanei există și dă târcoale diavolul care-i înspăimântă, îi atacă și îi posedă. Poate eroul nostru, Ash, să iasă din această situație pentru a doua oară? Poate prietena lui cea moartă să învie pentru a-i cauza și mai multe probleme? Ash e acum împreună cu fiica profesorului, un asociat al profesorului, un mecanic și soția mecanicului, și încearcă să supraviețuiască încă o noapte în cabană.

Ultima parte a faimoasei trilogii care îmbină comedia cu genul horror prezintă ciudata călătorie în sepulcralul Ev Mediu a protagonistului Ash (Bruce Campbell). Acesta, devenit între timp un angajat într-un supermarket, reuşeşte să ajungă în secolul 14 datorită puterilor miraculoase ale unei cărţi ciudate. Îmbarcat în Oldsmobil-ul său, an de fabricaţie 1988, dotat cu o armă automată, un cablu electric şi un manual de chimie din liceu, Ash aterizează chiar în mijlocul unui regat bizar, a cărui existenţa este ameninţată de o armată a întunericului. Războinicii morţii, numiţi şi skeletoni, vârcolaci şi alte creaturi diavoleşti au fost readuse la viaţă cu ajutorul lui Necronomicon, zeul suprem al răului şi cunoștiință veche de-a lui Ash.

Remake al filmului cu acelasi nume regizat de Sam Raimi in 1981. Cinci prieteni calatoresc la o cabana din padure unde fara sa isi dea seama dezlantuie forte malefice.Personajul principal al remakeului este Mia (interpretata de Jane Levy), o tanara care si-a pierdut recent mama si care a avut probleme cu consumul de droguri. David (Shiloh Fernandez), fratele instrainat al Miei, decide sa le aduca pe sora si logodnica lui intr-o cabana izolata din padure pentru a se relaxa cu totii in compania unui grup de prieteni vechi, dar situatia scapa de sub control atunci cand excursionistii gasesc o carte a mortii si inregistrarile unui arheolog care a tradus-o. Dupa ce fac greseala de a asculta casetele arheologului si de a pronunta incantatii magice, tinerii trezesc din starea de letargie spirite rele care le poseda rand pe rand trupurile si mintile, trebuind sa lupte cu fortele paranormale pentru a supravietui.

11. Three Colours Trilogy Trilogy (serie de filme)

Trilogia multi premiată a lui Krzysztof Kieslowski este un reper al cinematografiei mondiale. Trei culori: albastru, alb și roșu au fost apreciate ca capodopere de către critici și publicul din întreaga lume. Filmele, co-scrise de Kieslowski și Krzysztof Piesiewicz, cu care a scris ciclul decalog epic, explorează idealurile revoluționare franceze de libertate, egalitate și fraternitate și relevanța lor pentru lumea contemporană. Cu partituri de muzică deosebite de Zbiginiew Preisner și spectacole imaculate de Juliette Binoche, Irene Jacob și Jean-Louis Trintingnant, printre altele, trilogia este probabil cea mai importantă realizare de către unul dintre cei mai mari regizori din lume. Acest set de patru discuri reunește toate cele trei filme împreună cu o multitudine de caracteristici suplimentare, inclusiv documentarul fascinant al lui Krzysztof Wierzbicki despre Kieslowski,

Julie îşi pierde într-un accident fiica şi soţul, un cunoscut compozitor. După încercarea de a se izola de lume, echivalentă cu o sinucidere spirituală, ea e readusă “la viaţa” de oamenii care o iubesc, ca şi de muzică în jurul căreia gravitează întreaga acţiune a filmului. “Albastru” este prima parte a unei trilogii inspirată lui Kieslowski de deviza naţională a Franţei “Libertate, egalitate, fraternitate”, iar tema sa – libertatea – se manifestă în tentativa eroinei principale de a lua viaţa de la capăt, eliberată de constrângeri, de suferinţă şi de iubire.

Karol (Zbigniew Zamachowski), un coafor din Paris e umilit. A devenit impotent, iar soţia îl azvârle în stradă. Întâlneşte un tip la fel de nenorocit, care îl ajută să se întoarcă clandestin în Polonia.Prin complicitate şi viclenie, îşi face o avere, apoi îşi înscenează moartea. Soţia lui apare la “înmormântare”, şi, când Karol i se arată, dragostea lor reînvie. Dar e prea târziu. Toate cele trei filme (n.r.trilogia culorilor) sunt despre oameni care posedă o anumită intuiţie sau sensibilitate , care au sentimente interioare.
Asta nu se exprimă, în mod necesar, în dialog. lucrurile sunt foarte rar spuse direct în filmele mele. “Alb” este despre egalitatea înţeleasă ca o contradicţie. Trebuie să vedeţi cel de-al treilea film,”Roşu”, ca să vă daţi seama că “Alb” are un final fericit.

Ultimul capitol al tripticului cinematografic al lui Kieslowski gravitează în jurul ideii de fraternitate și a gândului că, din grabă sau din superficialitate, putem trece pe lângă cele mai importante ființe din viața noastră fără ca măcar să ne dăm seama. În acest final de trilogie se stabilesc legături și au loc întâlniri memorabile, că aceea dintre tânăra și sensibila Valerie și vârstnicul judecător singuratic.

12. Alien Trilogy (serie de filme)

Seria de filme Alien este o franciză de filme științifico-fantastice și de groază care se concentrează pe povestea locotenentului Ellen Ripley (interpretat de Sigourney Weaver) și pe lupta ei cu o formă de viață extraterestră, denumită în continuare “Alien”. Produs de 20th Century Fox, seria a început cu filmul Alien din 1979, care a avut 3 continuări, precum și numeroase cărți, benzi desenate și jocuri video.mn Referitor la franciza Alien vs. Predator (Alien vs. Predator și Aliens vs. Predator: Requiem), aceasta se bazează pe cele două francize conexe, Alien și Predator.

Scenariul foarte inteligent al lui Dan O’Bannon este inspirat din filmul comercial “It! The Terror From Beyond Space”, fiind foarte la modă în anii 1950, şi urmează schema filmelor despre case bântuite de fantome, precum “Pisica şi Canarul” sau “Zece negri mititei”, plasând, însă, acţiunea la bordul unei nave spaţiale şi cu un stil comic mult mai alarmant. Nostromo este un uriaş remorcher spaţial cu un echipaj minim (şi remarcabil), condus de căpitanul Dallas (Tom Skeritt) din care fac parte, între alţii, severul ofiţer Ripley (Singourey Weaver) şi pisica navei, Jones. Răspunzând unui apel de ajutor, ei descoperă o navă extraterestră părăsită şi câteve ouă ciudate. Dintr-un ou iese un mic parazit care se ataşează de Kane (John Hurt) şi ţâşneşte afară din pieptul lui în timpul mesei de dimineaţă, declanşând o criză practic fără ieşire. Se spune că restul distribuţiei nu ştia ce urma să se întâmple, aşa că şocul şi dezgustul lor au fost adevărate.Scott dă fiori şi utilizează în mod dramatic coridoarele întunecate unde echipajul decimat, care pare să nu fi văzut vreodată un film horror, îşi găseşte sfârşitul în cele două perechi de fălci larg deschise ale monstrului. Anxietatea proprie unui horror se transformă în fapt de artă prin intermediul unor efecte vizuale speciale care şi-au câştigat un Oscar: scenografia şi regia artistică incredibile îmbină elementele naturale şi metalice, fiinţa rar văzută a extraterestrului, concepută de artistul H.R. Giger, de o frumuseţe teribilă, capătă o statură de o surprinzătoare graţie mulţumită dansatorului masai Bolagi Badejo.

Ripley, singurul supraviețuitor al contactului echipajului de pe Nostromo cu creatura extraterestră, plutește prin spațiu în naveta sa de salvare timp de 57 ani. După ce este salvată, Ripley este surprinsă de neîncrederea cu care este întâmpinată povestea ei. Însă comunicațiile cu coloniștii trimiși pe planeta extratereștrilor se întrerup brusc. Compania îi cere lui Ripley să se întoarcă pe planeta LV-426 împreună cu o echipă de pușcași marini, însă refuză. În cele din urmă, Ripley își dă seama că singura cale a-și alunga teama din suflet este să se confrunte direct cu ea. Sigourney Weaver este din nou Ellen Ripley într-o continuare dintre cele mai copleșitoare și apreciate de critică din toate timpurile.

După ce a scăpat împreună cu Newt și Hicks de pe planetă, Ripley se prăbușește cu nava pe Fiorina 161, o planetă închisoare. Din păcate, chiar dacă Newt și Hicks nu au supraviețuit prăbușirii, un pasager extraterestru clandestin a reușit. Închisoarea neavând arme de nici un fel, iar ajutorul fiind la mare depărtare, prizonierii trebuie să supraviețuiască prin orice mijloace posibile. Dar când în sfârșit alții le vin în ajutor, adevăratele intenții ale Companiei ies la lumină.

200 de ani au trecut de când Ripley (Sigourney Weaver) s-a sacrificat pe Fiorina 161 pentru a opri teroarea extraterestră. Însă după mulți ani și șapte experimente nereușite, oamenii de știință au reușit să cloneze o dublură perfectă a lui Ripley, care o include și pe Regina extraterestră care se dezvoltă în interiorul ei în momentul morții. Însă noua specie este mult mai inteligentă decât predecesorii săi-un lucru pe care oamenii de știință nu-l vor realiza decât după ce nava spațială Betty va aduce câteva gazde umane suplimentare.

Cu Prometheus, Ridley Scott, regizorul seriei Alien și a filmului Blade Runner, a creat o nouă mitologie în care o echipă de exploratori descoperă indicii despre originile omenirii, care îi conduc într-o călătorie tulburătoare la bordul navei Prometheus, spre cele mai întunecate colțuri ale Universului. Acolo, ei trebuie să ducă o luptă înspăimântătoare pentru a salva viitorul rasei umane.

O nava spatiala in anul 2104 numita Covenant este fortata sa faca o aterizare de urgenta pe o alta planeta locuibila amplasata in celalalt capat al galaxiei. La bordul navei spatiale se afla 1000 de embrioane si 2000 de oameni. In timp ce oamenii se afla in plina perioada de hibernare, androidul Walter este cel care ii supravegheaza. In momentul in care survine un accident, Walter se vede nevoit sa ii trezeasca pe conducatorii acestei misiuni. Echipajul primeste un mesaj misterios provenit de pe o planeta necunoscuta. Intrigat, capitanul Oram decide sa schimbe ruta si sa ajunga pe planeta respectiva. Chiar daca planeta pare perfecta in aparenta aceasta ascunde o multime de secrete pe care membrii echipajului le vor afla curand.

13. Pirates of the Caribbean Trilogy (serie de filme)

 

Pentru Capitanul Jack Sparrow (JOHNNY DEPP), un tip dur, dar inca fermecator, apele involburate ale Marii Caraibe sunt pure si limpezi ca apa de izvor, pana cand, dusmanul sau de moarte, nemernicul capitan Barbossa (GEOFFREY RUSH) reuseste sa-i fure corabia, „Black Pearl” si inca sa mai si atace oraselul Port Royal. De parca n-ar fi de ajuns, ticalosul pirat o fura pe fiica guvernatorului, Elizabeth (KEIRA KNIGHTLEY) cea mai frumoasa floare, lumina ochilor parintesti.

Capitanul Jack Sparrow se trezeste din nou prins intr-o intriga supranaturala. El afla ca are o datorie de sange in contul legendarului Davey Jones, stapanul infam al adancurilor oceanului si Capitanul corabiei-fantoma The Flying Dutchman (Olandezul Zburator).

Sunt vremuri sumbre, iar Epoca Pirateriei se apropie de sfarsit. Lordul Cutler Beckett (TOM HOLLANDER) de la Compania Indiilor de Est a dobandit controlul asupra infricosatorului vas-fantoma, “Olandezul Zburator”, si a capitanului sau malefic si razbunator, Davy Jones (BILL NIGHY). “Olandezul” colinda acum marile, distrugand fara mila corabiile piratilor, sub comanda Amiralului Norrington (JACK DAVENPORT).

In aceasta poveste despre adevar, tradare, tinerete si moarte, capitanul Jack Sparrow reintalneste o femeie din trecutul sau si habar n-are daca intre ei se reaprinde scanteia dragostei sau ea doar il foloseste pentru a gasi legendara Fantana a Tineretii. Cand este obligat sa se urce la bordul navei Revenge, condusa de formidabilul pirat Blackbeard, Jack se trezeste in fata unei neasteptate aventuri in care nu stie de ce sa se teama mai mult: de Blackbeard sau de femeia din trecutul sau.

La cinci ani distanţă de evenimentele din „On Strangers Tides”, Henry lucrează pe o navă de luptă regală britanică. În timp ce urmăreşte o navă pirat, Henry realizează că sunt pe cale să fie conduşi spre Triunghiul Diavolului de către căpitan. Căpitanul nu ia în considerare avertismentele lui Henry şi îl încarcerează pe acesta pentru tentativă de subminare a puterii. Pe măsură ce întră în triunghi, ei dau peste o epavă care prinde imediat viaţă şi încep să apară marinarii fantome, conduşi de Căpitanul Salazar.

14. Die Hard Trilogy (serie de filme)

Această megaproducție care l-a transformat peste noapte într-un superstar pe Bruce Willis a fost cel mai vizionat film în 1988 cu încasări de peste 80 de milioane de dolari. Bruce Willis îl interpretează pe neconvenționalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul îl transformă în singura salvare a unui grup de ostatici, blocați într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află și soția sa.

Invocând motive politice, organizația teroristă care a pus stăpânire pe clădirea Nakatomi amenință autoritățile cu uciderea ostaticilor dacă acestea nu le soluționează revendicările. În fapt, organizația condusă de maleficul Hans Gruber (Alan Rickman) are două planuri: să fure 600 de milioane de dolari închiși într-un seif superperformant aflat în clădire și să lichideze toți ostaticii.

Încă o dată, polițistul New Yorkez John McClane se află în locul și la momentul nepotrivit. De această dată, el așteaptă la aeroportul Dulles din Washington, să sosească cursa la bordul căreia se află soția sa, când descoperă un adevărat plan de sabotare al sistemului de aterizare al aeroportului. Criminalii surprinși de McClane vor să împiedice extrădarea în SUA a unui renumit traficant de doguri. Planul presupune împiedicarea aterizării curselor aflate deasupra orașului, răpirea traficantului și fuga cu ajutorulul unui avion particular. Numai că McClane este hotărât să le strice planurile. Dacă băieții răi ar fi știut că soția lui McClane se află la bordul unuia din avioanele împiedicate să aterizeze pe aeroportul cu pricina, și-ar fi ales o altă zi pentru punerea în aplicare a evadării….

Lucrurile nu merg deloc bine pentru John McClane (Bruce Willis): căsnicia lui se destramă, a fost suspendat din funcție iar fratele (Jeremy Irons) lui Hans Gruber, teroristul german pe care McClane l-a aruncat de pe o clădire în urmă cu câțiva ani, amenință să arunce în aer o școală, dacă McClane nu reușește să-i îndeplinească cererile. Cu ajutorul lui Zeus (Samuel L. Jackson), un electrician din Harlem, McClane descoperă că planul lui Gruber este să distragă atenția poliției, obținând timp suficient pentru golirea rezervei federale de aur în timp ce poliția încearcă să descopere care este școala amenințată.

Week-end-ul din 4 iulie rezerva o mare supriza neplacuta americanilor: intreaga tara este paralizata, ca urmare a unui atac terorist asupra infrastructurii computerizate. Misteriosul autor, un hacker extrem de ingenios, a prevazut toate aspectele digitale ale planului, dar a trecut cu vederea elementul “analogic”: interventia detectivului John McClane.
In timp ce America se pregateste de sarbatoare, McClane este la datorie: trebuie sa aresteze un tânar hacker pe nume Matt Farrell si sa-l aduca in fata ofiterilor FBI pentru un interogatoriu. O sarcina de rutina pentru un politist veteran.Dar McClane are un talent deosebit de a transforma ordinarul in extraordinar si de a intra in situatii periculoase. Nici pe plan personal lucrurile nu merg mai bine – relatia cu fiica sa Lucy, acum eleva de liceu, sunt tensionate si certurile frecvente.
Cu ajutorul lui Farrell, McClane descopera explicatia haosului care pune stapânire pe tara si reuseste sa-l opreasca pe cel care a conceput acest inedit plan de distrugere – fire sale in jargonul hacker-ilor. Autorul sau, pe nume Thomas Gabriel, este una dintre cele mai redutabile minti criminale, dar nici McClane nu va fi mai prejos.

A Good Day to Die Hard – De aceasta dată, John McLane se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum, una cu ramificații în toată lumea, căci fiul său biologic înstrăinat Jack Gennero este prins în ințele unei complicate povești în care este implicat și un mafiot rus, tatăl și fiul făcând din acest punct tot posibilul pentru a-și proteja unu-altuia viețile și de a elimina pericolul care paște asupra democrației. Fiul lui McLane va fi prins într-o ambuscadă de oamenii acelui mafiot rus, iar McLane va fi nevoit să pornească iar într-o misiune de salvare desfășurată în stilul său caracteristic din care nu vor lipsi focurile de arme, bombele și adrenalina. Acțiunea filmului se mută din SUA în Rusia, unde McLane ajunge pe urmele mafiei rusești și a fiului care este în pericol de moarte.

15. The Star Wars Prequels  (serie de filme)

La 22 de ani de la primul film din seria Razboiul stelelor, George Lucas mai adauga un episod fascinantei sale epopei intergalactice – Amenintarea fantomei care prezinta povestea primilor cavaleri Jedi precum si inceputurile Fortei. Actiunea este anterioara celei din Razboiul Stelelor, productia din 1977 care a reinventat conceptul de science-fiction, si-l are in prim-plan pe tanarul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor).

ub obladuirea mentorului sau spiritual Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), Obi-Wan Kenobi se pregateste sa ajunga un cavaler Jedi. Anakin Skywalker (Jake Lloyd), care-l va avea mai tarziu drept fiu pe Luke Skywalker apare in Amenintarea fantomei drept un copilas de 9 ani. Cand va creste, el va fi sedus de partea intunecata a Fortei si va deveni maleficul Darth Vader.Povestea primului episod din cea mai frumoasa saga a viitorului incepe in momentul in care Federatia Interstelara inchide toate rutele catre planeta Naboo. Qui-Gon si Obi-Wan sunt insarcinati sa rezolve aceasta situatie. Odata ajunsi pe exotica planeta, ei sunt dusi la regina Padme Amidala de catre o creatura prietenoasa, dar oportunista numita Jar Jar.

Noul capitol din seria Star Wars, intitulat Star Wars: Episode II Attack of the Clones / Star Wars: Episodul II Atacul clonelor este situat în timp la zece ani după evenimentele din Star Wars: Episode I The Phantom Menace / Star Wars: Episodul I Amenințarea fantomei. Și în prezent, Republica se zbate în haos. O mișcare separatistă care include sute de planete și alianțe puternice aduce noi amenințări galaxiei. Aceste mișcări, plănuite îndelung de forțe încă necunoscute, duc la izbucnirea Războiului Clonelor și la începutul sfârșitului Republicii.
Pentru a controla această stare conflictuală, Cancelarul Suprem Palpatine autorizează înființarea Marii Armate a Republicii, al cărei rol este de a le veni în ajutor cavalerilor Jedi.

Cavalerul Jedi Anakin Skywalker trebuie sa ia o decizie de importanta cruciala. Pus in situatia de a alege intre a o pierde pe femeia iubita si a-si vinde sufletul pentru a o salva, Anakin cade prada tentatiilor oferite de partea intunecata a Fortei. Dupa aproape 30 de ani de asteptare, spectatorii din lumea intreaga vor afla in ce mod eroul lor, Anakin Skywalker – pe care profetiile il considera a fi Alesul, unicul individ capabil sa asigure pacea galaxiei – devine temutul Darth Vader, mâna dreapta a Imparatului.

De asemenea, vor descoperi cum mentorii lui Anakin – Obi-Wan Kenobi si Maestrul Jedi Yoda – au reusit sa supravietuiasca distrugerii Ordinului Jedi, fiind apoi nevoiti sa se ascunda pâna la sfarsitul zilelor pe planete indepartate si ostile.

16. The Spider-Man (serie de filme)

Omul Păianjen (Peter Benjamin Parker) este un personaj fictiv dintr-o bandă desenată apărută pentru prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy (august 1962), fiind creat de Stan Lee și Steve Ditko, pentru Marvel Comics. De atunci personajul Spider-Man stă la baza unei puternice industrii ce constă în jocuri, benzi desenate, filme și alte articole multimedia, toate aparținând unei game largi de produse.

Liceeanul Peter Parker (Tobey Maguire) locuieşte împreună cu Mătuşa May (Rosemary Harris) şi cu Unchiul Ben (Cliff Robertson) şi este marginalizat la şcoală. Într-o excursie cu clasa, el vizitează un laborator de genetică împreună cu prietenul său Harry Osborn (James Franco) şi cu Mary Jane Watson (Kristen Dunst), o fată de care îi place. Acolo, Peter este muşcat de un super păianjen modificat genetic, iar după puţină vreme de când ajunge acasă, el îşi pierde cunoştinţa. Între timp, tatăl lui Harry, omul de ştiinţă Norman Osborn (Willem Dafoe), proprietarul Oscorp, încearcă să obţină un important contract cu armata.

Peter Parker (Andrew Garfield) continuă să lupte împotriva criminalităţii ca Omul Păianjen, urmărindu-l şi capturându-l pe Aleksei Sytsevich (Paul Giamatti), care a încercat să fure un camion ce conţine nişte flacoane de plutoniu. În timpul urmăririi, Omul Păianjen îl salvează pe angajatul companiei Oscorp Industries, Max Dillon (Jamie Foxx). Pe când vorbea la telefon cu Gwen Stacy (Emma Stone), Peter are o viziune cu răposatul ei tată, Căpitanul George Stacy, reamintindu-i despre o promisiune pe care a făcut-o de-a sta departe de Gwen. După aceea, el se întâlneşte cu Gwen la ceremonia de absolvire a liceului şi se sărută, dar chiar şi aşa insistă că trebuie să respecte promisiunea faţă de tatăl ei, astfel că pune capăt relaţiei.

Peter Parker (Tobey Maguire) plănuieşte să o ceară de soţie pe Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), cea care tocmai şi-a făcut debutul pe Broadway. Un meteorit aterizează aproape de Central Park, iar un simbiot extraterestru se ataşează de mopedul lui Peter. Între timp, poliţia îl urmăreşte pe prizonierul evadat Flint Marko (Thomas Haden Church), iar acesta cade într-un accelerator de particule experimental care îi fuzionează trupul cu particulele de nisip din împrejurimi şi îi permite să îşi schimbe forma după bunul său plac, ceea ce îi atrage supranumele de „Sandman” (omul nisip).

Peter Parker este un licean introvertit, abandonat de părinţii săi încă de când era mic şi lăsat în grija unchiului Ben şi a mătuşii May. Ca mulţi alţi tineri de vârsta lui, Peter este în căutarea propriei identităţi. În acelaşi timp, trăieşte prima sa dragoste – cu Gwen Stacy. Împreună, ei descoperă ce înseamnă iubirea şi implicarea într-o relaţie care se dovedeşte a fi plină de secrete.Descoperind o servietă misterioasă care aparţinuse tatălui său, Peter se hotărăşte să pornească pe urmele părinţilor săi, pentru a înţelege motivele care i-au făcut să-l părăsească. Cercetările sale îl duc direct la OsCorp şi la laboratorul doctorului Curt Connors, fostul coleg şi partener de proiect al tatălui său. Aici trebuie să înfrunte alter-ego-ul doctorului Connors, un personaj malefic numit Şopârla. Astfel, Peter e nevoit să ia nişte decizii care-i vor schimba total viaţa. Puterile sale speciale vor face din el un erou, Spider-Man.

Peter Parker (Andrew Garfield) continuă să lupte împotriva criminalităţii ca Omul Păianjen, urmărindu-l şi capturându-l pe Aleksei Sytsevich (Paul Giamatti), care a încercat să fure un camion ce conţine nişte flacoane de plutoniu. În timpul urmăririi, Omul Păianjen îl salvează pe angajatul companiei Oscorp Industries, Max Dillon (Jamie Foxx). Pe când vorbea la telefon cu Gwen Stacy (Emma Stone), Peter are o viziune cu răposatul ei tată, Căpitanul George Stacy, reamintindu-i despre o promisiune pe care a făcut-o de-a sta departe de Gwen. După aceea, el se întâlneşte cu Gwen la ceremonia de absolvire a liceului şi se sărută, dar chiar şi aşa insistă că trebuie să respecte promisiunea faţă de tatăl ei, astfel că pune capăt relaţiei.

După bătălia din New York, Adrian Toomes şi compania sa sunt contractaţi pentru a face curăţenie în oraş, dar operaţiunea este preluată de Departamentul de Control al Pagubelor (DCP) condus de Tony Stark. Supărat că a fost scos din afacere, Toomes îşi convinge angajaţii să păstreze tehnologia Chitauri pe care au recuperat-o deja şi s-o folosească pentru a concepe şi vinde arme avansate. Opt ani mai târziu, Peter Parker este cooptat în Avengers de către Stark pentru a ajuta la o dispută internă, dar se întoarce la şcoală atunci când Stark îi spune că încă nu e pregătit să devină Avenger.

Phil Lord și Christopher Miller, mințile creative din spatele filmelor LEGO și 21 Jump Street, își aduc talentele unice într-o viziune proaspătă a unui univers Spider-Man diferit, cu un stil vizual revoluționar. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) urmărește povestea adolescentului din Brooklyn, Miles Morales, și posibilitățile nelimitate ale unui „Spider-Verse”, unde mai mulți eroi au posibilitatea de a purta masca. După ce este mușcat de un păianjen modificat genetic, Morales este înzestrat cu puteri uimitoare similare cu cele ale lui Peter Parker. Părinții lui Miles, Jefferson și Rio sunt părți importante ale vieții băiatului, în timp ce Jefferson, un tată iubitor și devotat, este neîncrezător în eroii costumați. În aventurile sale de a patrula orașul și de a urmări răufăcătorii, tânărul Morales oscilează între viața de liceean și cea de supererou, descoperind că nu este singurul Spider-Man din „Spider-Verse”. Pe masură ce entuziastul Miles își descoperă noile sale abilități, Peter Parker, care vine dintr-un alt univers, va deveni mentorul său.

Omul-Păianjen continuă povestea complexului univers Marvel, explorând cele mai recente aventuri ale personajului Peter Parker. Supereroul nostru prietenos, decide să se alăture celor mai buni prieteni Ned, MJ și restului găștii pentru o vacanță în Europa. Cu toate acestea, planul lui Peter de a lăsa în urmă costumul de supererou pentru câteva săptămâni, este compromis rapid atunci când el acceptă fără ezitare să-l ajute pe Nick Fury să descopere misterul creaturilor care provoacă dezastre naturale și distrugeri pe întreg continentul. În același timp, Peter va avea parte de noi aventuri în care trebuie să-și pună la bătaie superputerile în încercarea de a-și salva prietenii de un nou dușman pe nume Mysterio.

17. Scream Trilogy (serie de filme)

Amestec de umor negru si mister. Un ucigas in serie hartuie un grup de tineri. Pericolele apar din toate partile, dar ei nu se lasa infranti. Sydney Prescott trece prin momente grele in viata sa: inca nu si-a revenit dupa ce mama ei a fost omorata si violata cu un an in urma, iar acum una din prietenele ei a fost ucisa de un nebun imbracat intr-un costum de Halloween, care o hartuia cu telefoane in mijlocul noptii. Acum Sydney primeste apeluri asemanatoare si este atacata de acelasi nebun mascat. De partea sa nu este decat Tatum, o foarte buna prietena, si fratele acesteia, Dewey. Cat despre criminal, poate fi oricare din prietenii ei.

Au trecut doi ani de la evenimentele tragice din Woodsboro. Sidney Prescott și Randy Meeks încearcă să își continue viețile și sunt amândoi studenți la facultatea Windsor. Cotton Weary a ieșit din închisoare și încearcă să își ia revanșa pentru încarcerarea lui. Gale Weathers a scris un bestseller, „Crimele din Woodsboro”, care a fost ecranizat sub numele „Înjunghie”, cu Tori Spelling în rolul lui Sidney. În timp ce data de vizionare se apropie, ciclul de morți se reînnoiește. Dewey Riley pleacă imediat din Woodsboro pentru a o proteja pe Sidney, „sora lui surogat”. Dar, în această continuare a filmului de groază din 1997, numărul suspecților scade în timp ce numărul morților crește.

Scream 3 reprezintă pentru atât de cunoscutele thriller-uri din trilogia lui Wes Craven un apogeu febril. Primele două filme Scream nu numai că au reinventat un gen, dar au și introdus un nou tip de suspans – cu o doză sănătoasă de umor. Mai mare și mai complex decât precedentele episoade, capitolul final al seriei Scream reunește totul sub un principiu simplu: când este vorba despre o trilogie, toate pariurile sunt dejucate!
Povestea din Scream 3 se petrece la Hollywood, în timpul filmărilor la Stab 3 – Întoarcerea la Woodsboro, un thriller ce ridică întrebări tulburătoare cu privire la evenimentele care au îngrozit orașul Woodsboro și care continuă să o urmărească pe Sidney Prescott (Neve Campbell).

La cincisprezece ani după oribilele crime ale celui numit Ghostface, Sidney Prescott (Neve Campbell). Acum scriitoare de succes a unui roman motivațional, se întoarce în orășelul său natal, Woodsboro, care este ultima oprire în turneul de promovare a cărții sale. Din nefericire, odată cu întoarcerea ei, reapare și Ghostface, care îi pune în pericol pe toți cei dragi lui Sidney. Seriful Dewey (David Arquette) și Gale Weathers (Courteney Cox), care acum sînt căsătoriți. Ca și pe verișoara ei Jill (Emma Roberts) și pe mătușa sa Kate (Mary McDonnell). Însă aceștia nu sînt singurii care se află în pericol, căci o nouă generație are acum de înfruntat o teroare nouă.

Se lucreazăUpdate in curând!!

18. The Vengeance Trilogy (serie de filme)

Filmul prezintă povestea lui Ryu, un om surd, şi a surorii lui, care are nevoie de un transplant de rinichi. Ryu tocmai a fost concediat de şeful lui, Park, şi acum, pentru a-şi permite transplantul plănuieşte împreună cu prietena lui să o răpească pe fiica lui Park. Dar situaţia scapă de sub control şi totul se transformă într-un joc al violenţei şi al răzbunării.

În anul 1993, directorul de publicitate Joe Doucett (Josh Brolin), distruge întâlnirea cu un potenţial client, Daniel Newcombe (Lance Reddick), dându-se la iubita acestuia. După aceea, Joe merge la un bar deţinut de prietenul său Chucky (Michael Imperioli) şi se face pulbere. La ieşire, el observă o femeie cu umbrelă galbenă, iar apoi este lovit şi lăsat inconştient. El se trezeşte apoi într-o cameră de hotel izolată şi îşi dă seama că este ţinut prizonier. Răpitorii lui îi oferă doar strictul necesar în materie de igienă şi porţii insuficiente de mâncare chinezească. Prin intermediul televizorului, Joe află că i s-a înscenat violarea şi uciderea fostei sale soţii, iar fiica sa, Mia, a fost adoptată.

Chinjeolhan geumjassi  (Dulcea ei razbunare) -Finalul apoteotic al trilogiei care include Sympathy for Mr. Vengeance si Old Boy, in care regizorul sondeazã pretul spiritual cerut de razbunare, in defavoarea exploatarii violentei. O tanara in varsta de 19 ani este condamnata la inchisoare pentru uciderea si rapirea unui copil. Ea accepta pedeapsa, in caz contrar fiica ei urmand sa fie ucisa de complicele sau. Ulterior, isi da seama ca a fost tradata de acesta, iar din momentul in care iese din inchisoare, incepe sa-si puna in aplicare planul de ucidere a acestuia, ajutata de fostele sale colege de dupa gratii, pe care reusise sa le cucereasca prin faptele sale bune.

19. The Naked Gun Trilogy (serie de filme)

The Naked Gun este o serie de filme americane de comedie pentru crime, create de Zucker, Abrahams și Zucker . Toate cele trei filme se bazează pe seriile lor de televiziune anterioare Police Squad! , care a fost anulată după șase episoade.

Locotenentul Drebin (Leslie Nielsen) este un tip total incompetent, dar care, prin cine știe ce minune, reușește întotdeauna să încurce atât de tare planurile răufăcătorilor, încât aceștia ajung mereu în spatele gratiilor. În timpul vizitei oficiale pe care Regina Elisabeta a II-a o întreprinde pe teritoriul Statelor Unite, viața acesteia este pusă în pericol de Vincent Ludwig, un criminal notoriu, care intenționează să o asasineze, prin intermediul unui baseballist căruia i-a fost spălat creierul. Locotenetul Drebin este însărcinat să împiedice asasinatul și să îl aresteze pe criminal.

În seara de Crăciun, Leslie Nielsen face senzație în rolul cunoscutului detectiv Drebin, care revine pentru a salva din nou lumea în filmul de comedie Un polițist cu explozie întârziată 2 ½. Un om de știință renumit (dr. Mainheimer) este pe punctul de a publica un raport despre rezervele de energie ale viitorului. Pentru că lucrurile nu stau tocmai bine pentru furnizorii tradiționali de petrol, cărbune și energie nucleară, aceștia îl răpesc pe Mainheimer și îi înlocuiesc raportul acestuia cu unul mult mai favorabil pentru afacerile lor. Drebin este însărcinat să îl găsească și salveze pe Mainheimer, ajutat fiind de secretara acestuia, Jane, o mai veche iubire a locotenentului nostru buclucaș.

După isteria provocată de The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988) și Naked Gun: The Smell of Fear (1991), polițistul Frank Drebin a crezut că poate sta liniștit la pensie, dar iată că a fost convins să mai îndeplinească o misiune: să intre o vreme la închisoare pentru a afla cu ce gânduri ucigașe a evadat temutul terorist Rocco. În stilul deja cunoscut, care, fără îndoială, a înscris seria Naked Gun în analele comediei, Frank va încerca să scape de o catastrofă – ceremonia decernarii premiilor Oscar după formula proprie: o catastrofă se previne provocând o catastrofă de altă natură.

Continuare partea a 2-a…..

Au distribuit acest Film/Episod Online0
Comentariile sunt închise.