Russell Crowe – Filme cu Russell Crowe

Au distribuit acest Film/Episod Online0

 

 

Nume real: Russell Ira Crowe · Locul naşterii: Wellington, New Zealand · Data naşterii: 07.04.1964 (60 ani) · Ocupaţie: Actor · Constituţie: atletică · Înălţime: 182 cm · Culoarea ochilor: albaştri · Culoarea părului: şaten · Zodia: Berbec · Etnie/rasă: albă · Liceul: Sydney Boys High School, Sydney, Australia (nefinalizat) · Țara: Australia

russell crowe 209400l

russell crowe 209400l

Biografie

Russell Crowe s-a nascut in data de 7 aprilie 1964 in Wellington, Noua Zeelanda si a crescut in Sydney, Australia, unde familia sa s-a mutat pe cand avea patru ani.
Si-a inceput cariera de actor de mic si a jucat in cateva show-uri australiene locale. Mai tarziu, a cantat intr-o trupa si a lucrat ca chelner sau barman.
La varsta de 25 de ani, Crowe a obtinut primul sau rol important in filmul „Prisoners of the Sun”, dar s-a facut cu adevarat remarcat prin prestatia din filmul „Proof” din 1991 pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar din partea Institutului de Film Australian.

A fost remarcat de Sharon Stone pentru rolul sau din „Romper Stomper” si i-a fost oferit un rol in filmul american „The Quick and the Dead” unde a jucat alaturi de Gene Hackman si Leonardo DiCaprio. Crowe a fost singurul lucru pozitiv din film, care nu a facut mari incasari la box-office.

A jucat apoi in „LA Confidential” si „The Insider”, rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor.

In timp ce filma „Cinderella Man” si-a dislocat umarul, fapt care a intarziat filmarile doua luni. Acelasi lucru i s-a intamplat si in timpul filmarilor la „Flora Plum”, regizat de Jodie Foster si a trebuit sa abandoneze proiectul.

Crowe a castigat in 2001premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal cu rolul gladiatorului Maximus din productia de mare succes Gladiatorul in, regia lui Ridley Scott. Dupa acest mare succes, impreuna cu trupa sa de muzica, 30 Odd Foot of Grunts, a sustinut primul sau concert in SUA in Austin, Texas. Biletele au fost vandute chiar si cu 500$. Asociatia criticilor de film i-a acordat de asemeni premiul pentru cel mai bun actor, iar Crowe a primit nominalizari si pentru premiile Screen Actors Guid, BAFTA precum si pentru Globul de Aur.

Cu un an in urma, fusese nominalizat la Oscar pentru rolul sau din The Insider, un film de Michael Mann. Intruchiparea personajului Jeffrey Wigand, fost angajat al unei companii de tutun, i-a adus lui Russell Crowe premiul pentru cel mai bun actor din partea Asociatiei criticilor de film din Los Angeles precum si a Societatii nationale a criticilor de film din America.

A fost nominalizat si pentru Globul de Aur, premiul BAFTA si premiul Screen Actors Guild. Cu cativa ani in urma, Crowe s-a remarcat, dobandind un prestigiu international datorita rolului politistului Bud White din L. A. Confidential, film de succes regizat de Curtis Hanson.

Apoi a facut parte din distributia filmului Mystery, Alaska regizat de Jay Roach, iar cel mai recent a jucat alaturi de Meg Ryan in Proof of Life, un film de Taylor Hackford.

Nascut in Noua Zeelanda, Crowe a fost crescut in Australia, unde a si fost rasplatit pentru munca sa. Meritele sale au fost recunoscute de Institutului de film australian (AFI) timp de trei ani la rand, incepand cu 1991, cand a fost nominalizat pentru cel mai bun actor, datorita rolului din The Crossing. Anul urmator, a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru prestatia din Proof, iar in 1992 a fost desemnat cel mai bun actor atat de AFI, cat si de Asociatia criticilor de film din Australia pentru rolul din controversata productie Romper Stomper. Crowe si-a facut debutul in lumea filmului american odata cu aparitia din 1995 in western-ul The Quick and the Dead, alaturi de Gene Hackman si Sharon Stone, urmand apoi rolul lui hacker-ului Sid 6.7 din Virtuosity, un film in care a mai jucat si Denzel Washington.

Crowe detine o ferma de 560 de acri la nord de Sydney, unde locuiesc parintii sai si fratele sau mai mare si unde creste o multime de animale pe care le numeste „prietenii mei”.

Este foarte bun prieten cu Jodie Foster si Nicole Kidman. In 2003 s-a insurat cu Danielle Spencer pe care o cunoscuse in 1989 in timpul filmarilor la „The Crossing”, alaturi de care are doi copii.

Au distribuit acest Film/Episod Online0

TRIMITEȚI UN COMENTARIU