Vin Diesel – Filme cu Vin Diesel

Au distribuit acest Film/Episod Online0

 

 

Nume real: Mark Sinclair Vincent · Locul naşterii: Alameda County, California, SUA · Data naşterii18.07.1967 (56 ani) · Ocupaţie: Actor, regizor, producător, scenarist · Constituţie: musculoasă · Înălţime: 183 cm · Culoarea ochilor: căprui · Culoarea părului: chel · Zodia: Rac · Etnie/rasă: multirasială · Religie: romano-catolică · Țara: SUA

vin diesel 916147l

Biografie
Vin Diesel (pe numele său adevărat Mark Sinclair Vincent, n. 18 iulie 1967, New York) este un actor american ce s-a făcut remarcat în filme precum Multi-Facial, Strays, The fast and the furious, etc.
Biografie
Diesel se descrie ca fiind “o persoană de culoare”, cu o etnie ambiguă-“italian și multe alte lucruri”. Vin Diesel nu și-a cunoscut nicioadată tatăl biologic si a fost crescut de tatăl său vitreg afro-american Irwing, profesor și director al unui teatru. Și-a făcut debutul pe scenă la vârsta de 7 ani, când a apărut in piesa “Dinosaur Door”, scrisă de Barbara Garson. Aceasta a fost produsă la Theater for the New City, în New York. Participarea sa in piesă a venit atunci când el impreună cu fratele său si câțiva prieteni au intrat în teatru cu intenția de a-îl vandaliza. S-au confruntat însă cu directorul artistic al teatrului, Crystal Field, care în schimbul pedepsei copiilor,îi trece în scenariu și le oferă propriul fragment în viitorul show. Vin Diesel devine producător la inceputul anilor l990,primul salariu fiind luat pentru scurt metrajul “Multi-Facial”,pentru care a fost de asemenea nominalizat in 1995, la festivalul de la Cannes. Într-un interviu acordat emisiunii Noaptea Târziu cu Conan O’ Brien (Late Night with Conan O’Brien) susține că și-a schimbat numele în”Vin Diesel” în perioada în care a lucrat ca portar pentru Clubul de noapte din New York “The Tunnel”, motivul fiind reprezentat de faptul că în aceasta meserie, numele real nu este folosit des.Numele de Vin, vine de la simpla prescurtare a versiunii Vincent, iar pseudonimul Diesel de la prietenul său care îi spunea, “oprește-te Diesel” referindu-se la energia continuă pe care o avea. Are un frate geamăn, pe nume Paul, un frate mai tânăr Tim și o soră Samantha.
Carieră
Primul său rol, a fost necreditat, in anul 1990 în filmul Awakenings Apoi, produce regizează si joacă in scurt metrajul Multi-Facial din 1994 o semi-autobiografie ce urmăreste lupta unui actor in procesul de audiere, pentru ca este văzut fie prea negru,fie prea alb sau nici negru ori suficient de alb. A realizat primul lung metraj in 1997,sub numele de Strays, o drama care s-a auto-distribuit ca fiind șeful unei bande, ce se indragostește de o femeie care inspiră încercarea de a-și schimba drumul in viața. Scris regizat si produs de Vin Diesel filmul a fost selecționat in 1997 pentru competiția “Sundance Festival” gazduită de MTV. A fost apoi selectat de Steven Spielberg in l998 pentru filmul “Salvați soldatul Ryan”([[Saving Private Ryan]]),că pregnanța a performanței sale din “Multi-Facial”. In l999 iși imprumută vocea in filmul de animație “Uriașul de Fier (The Iron Giant)”. Primește in anul 2000 un rol major in filmul “Boiler Room”, apoi rolul anti-eroului Riddick în “Pitch Black” devenind mai târziu erou de acțiune cu doua mari succese : “Furios si Iute(The Fast and The Furious)” (2001) si Triplu X (XXX),(2002). În anul 2004 iși reia rolul din “Pitch Black”, Riddick, de această data în “Cronicile lui Riddick (The Chronicles of Riddick)”, ce au avut un succes ponderat. În anul 2005 primeste rolul locotenentului Shane Wolf în comedia “Bona de la Forțele Speciale (The Pacifier)”, care a fost o surpriză pentru Box Office. Apare în anul 2006 în drama “Pledez vinovat (Find me Guilty)” și de asemenea în cea de-a treia parte a seriei “The Fast and The Furious : Tokio Drift”, nefigurând însă în casting. In vara anului 2008 apare în science-fictionul “Babylon A.D.”. Dupa șapte ani, a reluat rolul lui Dominic Torretto în cea de-a patra parte a seriei “Furios si Iute”(The Fast and The Furious) ce a fost gata în aprilie 2009.La fel sa intamplat si in 2011 cand a aparut in FAST FIVE(furios si iute 5)unde a jucat tot cu numele de DOMINIC TORETTO.Filmul a dost lansat in vara lui 2011.
Actorul a fost recompensat pentru rolurile sale din filme cu o stea în aria 7000 pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Filme cu Vin Diesel

Au distribuit acest Film/Episod Online0

TRIMITEȚI UN COMENTARIU